Jelentős turisztikai régióvá válhat a Tokaj-Zemplén térség

Varga Mihály: 2024-ig százötvenmilliárd forint támogatást nyújtunk a programhoz.

Magyar Nemzet
2021. 02. 19. 14:19
null
Wáberer György és Varga Mihály Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Budapest és a Balaton után az ország harmadik legjelentősebb turisztikai régiójává válhat a Tokaj-Zemplén térség. A régió fejlesztéséről egyezettem Wáberer Györggyel, a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztossal. 2024-ig százötvenmilliárd forint támogatást nyújtunk a programhoz” – írta Varga Mihály a közösségi oldalán. A pénzügyminiszter jelezte, hogy milyen fejlesztések kezdődnek el.

Első körben:

megépül a Tokaji Borvidéki Látogatóközpont,

– létrejönnek a tokaji Kopasz-hegyet érintő turisztikai attrakciók,

– megkezdődnek a térség kerékpárútjait érintő fejlesztések is.

„A következő ütemben további beruházások valósulhatnak meg: Sárospatakon, Sátoraljaújhelyen, Pálházán és Abaújszántón. Az induló fejlesztések növelik a helyben élők lehetőségeit és a települések népességmegtartó erejét. A kormány azon dolgozik, hogy a beruházások az ország teljes területén segítsék a gazdaság újraindítását” – tette hozzá a miniszter.

Wáberer György és Varga Mihály
Fotó: Facebook

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.