Jelentősen emeli a keretet a Hiventures

Rácz Gergő
2019. 05. 24. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megemeli az elérhető finanszírozási keretet a Hiventures – jelentette be tegnap az állami Magyar Fejlesztési Bankhoz tartozó kockázatitőke-társaság. Figyelembe véve az elmúlt évek piaci változásait, a hazai és külföldi trendek alakulását és az eddigi tapasztalatokat, a Hiventures újragondolta befektetési programjait.

Kisgergely Kornél, a társaság vezetője elmondta: a kezdeti, inkubációs fázisban lévő cégeknek eddig 30 millió forintos, konvertálható tagi kölcsön volt elérhető, azonban az újragondolt koncepciónak megfelelően ez az összeg 50 millió forintra változott. Azoknál a projekteknél, amelyek a régi konstrukció szerinti kilencmilliós befektetést kapták, mód lesz a megnövelt finanszírozási lehetőséget kiaknázni.

Következő lépésként a csapatok összesen így már 65 millió forint befektetés felhasználásával vághatnak neki a magvető befektetési programnak, amelynek belépési követelménye az inkubációs fázis mérföldköveinek teljesítése. Ebben a szakaszban összesen 40–150 millió forint befektetést kaphatott egy startup, kisebbségi tulajdonrész mellett. Ez az összeg 65–250 millió forintra emelkedik a megújult finanszírozási modell szerint. A magvető életszakaszban korábban maximum 500 millió forint tőkebefektetést kaphattak a cégek, az újragondolt koncepció értelmében az első körös 500 milliós befektetés mellett társfinanszírozóval ez az összeg több körben elérheti akár az egymilliárd forintot is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.