Jó terep vagyunk a kínai cégeknek

Magyar Idők
2019. 02. 16. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai vállalatok számára hazánk továbbra is jó befektetési célpont, a magyarországi kínai befektetések értéke meghaladja a 4,2 milliárd dollárt, az itt működő kínai vállalatok jelenleg több mint tizenötezer embernek adnak munkát – mondta tegnap Varga Mihály pénzügyminiszter, miután megbeszéléseket folytatott Liu Liangéval, a Bank of China alelnökével.

A felek a tárgyalás során egyetértettek abban, hogy a Bank of Chinával való magyar együttműködés, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz történő csatlakozásunk, az OTP Bank 2017-es képviseleti irodájának megnyitása Pekingben, valamint a különböző pénzügyi alapokban való aktív magyar részvétel tovább mélyíti a két állam pénzügyi kapcsolatait.

A Bank of China Budapesten hozta létre regionális, illetve a kelet-közép-európai központját is – tette hozzá Varga Mihály. Fontos eredmény, hogy Magyarország az első olyan külföldi szuverén szereplő, amely 2017 júliusára mind az onshore, mind pedig a hongkongi off­shore kötvénypiacon sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre – szögezte le a tárcavezető.

A pénzügyi együttműködés a magyar–kínai kétoldalú kapcsolatok egyik leggyorsabb ütemben fejlődő területe – emelte ki Varga Mihály. A tárcavezető ennek kapcsán kifejtette: a két ország kereskedelmi és befektetési kapcsolatainak jó alapot ad a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítménye, amelynek 4,8 százalékos növekedése háromszorosa az uniós átlagnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.