Jóval több az illegális szemét a fővárosban lomtalanításkor

Lomtalanításkor jóval több az illegálisan lerakott szemét Budapesten, a teljes kirakott mennyiség 40-50 százalékát is eléri az így, vagy nem a szabályoknak megfelelően lerakott hulladék mennyisége – olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.

Forrás: MTI2020. 03. 12. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit (FKF) Zrt.-től kapott tájékoztatás alapján arról ír, hogy az idén a fővárosban begyűjtendő 40-50 ezer tonna lomból mintegy 15 ezer tonna kerül a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe, a többi a pusztazámori lerakóba.

Az FKF az illegálisan vagy szabálytalanul lerakott hulladékból is elszállítja azt, amit a gyűjtési rendszerében egyébként is átvenne, de a szakszerű ártalmatlanításra váró veszélyes hulladékot nem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.