Június 2-ig beválthatók a rezsiutalványok

A veszélyhelyzet miatt jelenleg csak a postákon lehetséges az utalványok beváltása.

Magyar Nemzet
2020. 05. 27. 17:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár meghosszabbították, így is hamarosan lejár a rezsiutalványok beváltásának határideje, ezért érdemes ellenőrizni, hogy van-e még fel nem használt utalvány – hívja fel a Magyar Posta a figyelmet az MTI-nek szerdán küldött közleményében.

A pünkösdi ünnepi hétvégére való tekintettel május 31. helyett június 2-ig fogadja el a Magyar Posta az utalványokat, amelyek gáz- és villanyszámlák kifizetésekor használhatók fel. A közleményben kiemelték, hogy a veszélyhelyzet miatt jelenleg csak a postákon lehetséges az utalványok beváltása. A posták többsége 18 óráig van nyitva, kistelepüléseken korábban zárnak, a nagyvárosokban a kiemelt posták 20 óráig várják az ügyfeleket. A tavaly szeptemberben kézbesített utalványok túlnyomó többségét már felhasználták a jogosultak, az összes kézbesített mennyiség több mint 95 százalékát váltották be mintegy 22 milliárd forint értékben. A Magyar Posta mintegy 2,6 millió jogosultnak kézbesített megközelítőleg 7,6 millió rezsiutalványt, amelyek beváltására 2019 szeptemberétől volt lehetőség. Az utalványokat földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez lehetett felhasználni.

A befizetésnél az utalványok összege nem haladhatja meg a csekken szereplő összeget, a különbséget csak készpénzzel lehet kiegészíteni – emlékeztetett a Magyar Posta Zrt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.