Készpénzkímélő iskolák a tudatos pénzügyekért

Horváth Éva
2019. 09. 25. 9:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyminisztérium az idei tanévben immár ötszáz iskolára – mintegy háromszáz gimnáziumra, valamint kétszáz szakképző intézményre – terjeszti ki a Készpénzkímélő iskolák programját.

A pénzügyi tudatosság erősítése az állam felelőssége is. Azt kívánjuk elérni, hogy mindenki értse azt a pénzügyi szolgáltatást, amelyet igénybe vesz – jelentette be Varga Mihály a budapesti Szabó Lőrinc Két Tan­nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban. A pénzügyminiszter kiemelte: a cél az, hogy két éven belül Magyarországon az összes középfokú oktatási intézményben elérhetőek legyenek az alapvető pénzügyi szolgáltatások.

A pénzügyi tudatosságot erősítő stratégia része a tavaly ősszel útjára indított program, amelynek részeként kártyaolvasó terminálok telepítésével, illetve online felületek kialakításával lehetővé teszik, hogy a tanulók és szüleik elektronikusan tudják intézni az étkezések befizetését vagy a tankönyvrendelést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.