Készül az újabb bortörvény

Forrás: MTI2020. 02. 29. 15:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendszerváltás óta a harmadik bortörvény készül – mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Brazsil Dávid elmondta: az agrártárcával közösen olyan központi adatbázist kívánnak létrehozni, amelyben naprakész adatok lesznek.

A szakembernek a műsorban felvetették, hogy Nagy István agrárminiszter azt mondta: az új törvénnyel céljuk a jelenlegi kiskapuk bezárása is.

Brazsil Dávid elmondta: a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa már tavaly lépéseket tett egy kiskapu bezárására: hivatalos hatósági mustfok méréséket végeztek, annak eljárásrendjét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) közösen dolgoztak ki.

Ezt szeretnék az idén az ország minden borvidékére kiterjeszteni. A cél az, hogy legyenek mustfok határértékek, így a jelenlegi önbevallást jobban tudják ellenőrizni – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.