Két keréken és a vízen is beindult az élet

Nem veszélyesebb járvány idején kerékpározni, mint sétálni, a lényeg: ne biciklizzünk csoportosan.

2020. 05. 08. 7:32
null
20200411 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Zsánerek az üres Miskolcról húsvétkor. Fotó: Bujdos Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem veszélyesebb járvány idején kerékpározni, mint túrázni vagy sétálni, a lényeg: ne biciklizzünk csoportosan, legfeljebb a velünk élő családtagokkal tekerjünk – ajánlja a Kerékpáros Magyarország Szövetségének alelnöke. Németh Zsolt emlékeztetett, a koronavírus a szabadban kevésbé fertőz, ha a kerekezők eleve kellő távolságra haladnak egymástól. A sportvezető arra int, hogy a túrázók ezekben a hetekben, hónapokban ne a teljes balatoni bringakört válasszák úti célként, hanem rövidtávú, települések közötti vagy hegyi túraprogramokat tervezzenek. Számolni kell azzal, hogy az útba eső balatoni települések belterületén a nyilvános mosdók, büfék, kávézók, éttermek, élelmiszerboltok még nem készek nagy létszámú csoportok fogadására.

Érdemes tudni, hogy Balatonalmádiban a helyi Aranyhíd Polgári Egyesület két ingyenes szervizpontot telepített a nagy forgalmú Veszprém–Szentkirályszabadja–Balatonalmádi kerékpárút mellé, de Füreden, Keszthelyen, Berényben, Fenyvesen, Földváron, Zamárdiban és Siófokon is van lehetőség a gyors javításra. A Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet további húsz bringáspontot alakít ki. Eközben a Bahart is enyhített: hétfő óta a motorosok és a bringások is utazhatnak a Szántód és Tihany között közlekedő kompon. Az átkelőhajókon kötelező a szájmaszk viselése, ami a motorkerékpárral és a kerékpárral utazókra is vonatkozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.