Két százalékkal nőtt a MÁV pályadíjakból származó árbevétele tavaly

Több mint 95,3 milliárd forint árbevétele volt a MÁV Zrt.-nek a pályadíjakból tavaly, csaknem 2 százalékkal magasabb az előző évinél – közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 02. 19. 12:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint tovább bővült 2018-ban az érvényes hálózat-hozzáférési szerződéssel rendelkező vasútvállalatok száma, így az év végén már 49 társaság közlekedhetett a MÁV nyílt hozzáférésű vasúti pályahálózatán.

Tavaly 1,36 millió vonat közel 101,6 millió kilométert tett meg Magyarországon, ebből a személyszállító vonatok 77,8 millió kilométert, a tehervonatok 18,7 millió kilométert futottak.

Az árufuvarozási vasútvállatok közül piacvezető a Rail Cargo Hungaria Zrt., a második legjelentősebb vállalat az MMV Zrt., és dobogós helyen végzett a GYSEV Cargo Zrt. is.

A vasúti árutovábbítás felfutásának hajtóerejét elsősorban a belföldi forgalom növekedése jelentette, ami feltehetőleg az anyag- és szállításigényes építőiparnak és az autóiparnak köszönhető. A vasúttársaság arra számít, hogy a magyar gazdasági teljesítmény javulása a vasúti áruforgalomra további kedvező hatást gyakorol – közölték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.