Kiemelkedően sok diák töltötte ki a Nagy Diák pénzügyes tesztet

A verseny kérdései a pénzügyi ismeretekre fókuszálnak, az e téren való jártasságra, gondolkodásra, fogékonyságra kérdeznek rá – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár.

Forrás: MTI2019. 06. 06. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelkedően sok, több mint 11 ezer diák töltötte ki a Nagy Diák pénzügyes tesztet az idén – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a teszt döntőjét megelőzően a Pénzügyminisztériumban (PM) csütörtökön Budapesten.

Elmondta, hogy a verseny kérdései a pénzügyi ismeretekre fókuszálnak, az e téren való jártasságra, gondolkodásra, fogékonyságra kérdeznek rá.

A játék résztvevői pénzügyi ismereteket szereznek, amit később az életben is alkalmazhatnak. Gion Gábor szerint a diákok később akár új, digitális technológiai megoldásokat találhatnak ki, ami mindenkinek a hasznára válhat, a gazdaságnak és az egyéneknek egyaránt.

Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke ismertetése szerint a csütörtöki középdöntőbe a 11 500 versenyzőből a legjobb 120 juthatott be, közülük kerül ki az ugyanezen a napon sorra kerülő döntő 12 szereplője.

Az idén először indította el a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítvánnyal közösen a Nagy Diák pénzügyes tesztet. A három fordulóból álló verseny első szakasza online zajlott, az itt legjobb eredményt elért diákok jutottak be a további fordulóba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.