Kiemelt szerepük van a támogatásoknak

A fővárosban áprilisban hetven százalékkal kevesebb lakás cserélt gazdát, mint egy évvel korábban.

Magyar Nemzet
2020. 06. 10. 11:14
null
Élénkül az érdeklődés az eladó ingatlanok iránt Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyedéves alapon két százalékkal csökkentek a lakásárak Budapesten 2019 utolsó három hónapjában, országosan stagnálás volt jellemző – közölte Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a Lakáspiaci jelentés keddi online bemutatóján. A koronavírus-járvány tehát lassuló lakáspiacot ért el: áprilisban éves alapon mind­össze hat százalékot tett ki a drágulás mértéke Budapesten, országosan nyolc százalékot. A járvány hatása az adásvételekben erősebben érződött, a fővárosban áprilisban hetven százalékkal kevesebb lakás cserélt gazdát, mint egy évvel korábban. Április végére 22 százalékkal nőtt a kiadásra kínált ingatlanok száma, számos turisztikai céllal kiadott lakás kerülhetett át a hosszú távú bérleti piacra.

Kevés adásvétel zajlott a járvány miatt
Fotó: Katona Vanda

Lapunk falusi csokról szóló kérdésére Nagy Tamás hangsúlyozta: a visszaesés mértéke érdemben eltér a fővárosban és vidéken. A községekben nem volt visszaesés, mérsékelten nőtt az adásvételek száma. Hozzátette, a teljes otthonteremtési program, illetve a csok érdemi szerepet tölt be a lakáshitelezésben, annak 20-25 százalékát adta az elmúlt időszakban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.