Kína megorrolt a FedExre

Felkerülhet a megbízhatatlan vállalatok kínai listájára az amerikai ­FedEx csomagküldő szolgálat, miután nem szállított le egy Huawei okostelefont tartalmazó csomagot az amerikai címzettnek.

Magyar Nemzet
2019. 06. 24. 11:00
A FedEx driver delivers packages in Washington
FedEx ground driver John Amihero delivers packages in Washington September 17, 2009. FedEx Corp reported a 53 percent drop in quarterly profit on Thursday as the worldwide economic downturn continued to weigh on shipping volumes. The package delivery giant and economic bellweather said most of its markets were continuing to show signs of improvement. REUTERS/Yuri Gripas (UNITED STATES BUSINESS) - GM1E59I07DL01 Fotó: Yuri Gripas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felkerülhet a megbízhatatlan vállalatok kínai listájára az amerikai ­FedEx csomagküldő szolgálat, miután nem szállított le egy Huawei okostelefont tartalmazó csomagot az amerikai címzettnek, hanem visszaküldte a feladónak – írta az MTI a kínai Global ­Times hírportál alapján. Az értesülések szerint a FedEx műveleti hibára hivatkozva bocsánatot kért a ­Huaweitől, a távközlési készülékeket gyártó vállalat nem kommentálta az eseményeket.

A bűnbánat tanúsítása ellenére a China Federation of Logistics & Purchasing kínai logisztikai szövetség szakembere, Jang ­Ta-csing (Yang Daqing) annak a meg­győződésének adott hangot, hogy a ­FedEx hallgatólagos megállapodásra lépett az amerikai kormánnyal a ­Huawei működésének megnehezítésére.

Hozzátette: emiatt a futárcégnek nemcsak Kínában kell piacvesztéssel számolnia, hanem az egész világon, és nagyon valószínű, hogy feketelistára kerül. Jang Ta-csing, szerint a kínai vállalatok ellen indított kereskedelmi háborúval az USA végső soron a saját cégeit teszi majd tönkre.

A csomagban egy Huawei P30-as okostelefont volt, amelyet egy újságíró adott fel a PCMag számítástechnikai magazin londoni szerkesztőségéből a lap egyesült államokbeli szerkesztőségének. A FedEx májusban két csomagot szállított el az USA-ba, amelyeket Japánban adtak fel a Huawei ­China címére. Később két másik csomagot is kis híján téves címre kézbesített a ­FedEx, amelyeket Vietnamban adtak fel a Huaweinek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.