Kiterjesztett kedvezmény a német e-autóknak

Magyar Nemzet
2019. 02. 18. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német kormány az elektromos cégautók után járó adókedvezmények meghosszabbítását tervezi, hogy erősítse a tisztább járművek iránti keresletet – közölte Olaf Scholz német pénzügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című konzervatív vasárnapi lapban a távirati iroda szerint.

A német kormány növelné az elektromos meghajtású autók értékesítését annak nyomán, hogy a károsanyag-kibocsátási botrányban egész autógyártó iparága érintetté vált az utóbbi három évben. Mivel a cégautók teszik ki a németországi gépkocsieladások felét, Olaf Scholz szerint a kormány a 2021-es megszüntetés helyett az egész következő évtizedre kiterjesztheti az elektromos és a tölthető hibrid (plug-in) cégautók adókedvezményeit.

A tölthető hibrideket érintő szabályok szigorodhatnak
Fotó: Reuters

Ugyanakkor várhatóan szigorodnak a plug-in hibrideket érintő szabályok azért, hogy csak az elektromos hajtással a mainál messzebbre jutó járművek kapjanak támogatást. Németországban január óta a hagyományos belső égésű motorral szerelt járművek adójánál kevesebbet kell fizetni azok után az elektromos cégautók után, amelyeket a munkavállalók magáncélra is használhatnak.

Az állami támogatási rendszer ugyan segítette a kereslet növekedését, az e-autók értékesítése csak az újautó-eladások egy százalékát tette ki tavaly Németországban. A kormány elismerte, kétéves lemaradásban van attól a céljától, hogy 2020-ig egymillió elektromos jármű fusson az utakon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.