Klímavédelmi befektetés a tisztább levegőért

Magyar Nemzet
2019. 11. 15. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A K&H Alapkezelőnél elindultak a fenntartható fejlődés befektetési (FFB) alapok. Ezek igénybevételével a megtakarítók befektetéseikkel szállhatnak harcba a klímaváltozás ellen, a tisztább levegőért, a megújuló energiákért. Az alapok befektetési portfóliója figyelembe veszi a környezeti és társadalmi tényezőket a pénzügyiek mellett, a várható hozamok pedig versenyképesek a „klasszikus” befektetésekkel is – tájékoztatott a hitelintézet. A K&H anyabankja, a KBC adatai szerint a belga piacon az FFB-alapokban kezelt vagyon 2017 első negyedévében 3,97 milliárd eurót tett ki, míg 2019 első negyedévére megközelítőleg a háromszorosára, 11,6 milliárd euróra nőtt.

A K&H FFB-alapjánál a befektető vállalatokat három pillér – a környezeti, a társadalmi és a vállalatirányítási kritériumok – alapján minősítik. Pillérenként ötven (összesen 150) szempontot vizsgálnak, többek között az adott cég hulladékpolitikáját, vízfelhasználását, foglalkoztatási feltételeit, a munkaerő sokszínűségét, az igazgatók függetlenségét, a fizetések és adózás átláthatóságát. Majd a szempontok alapján az adott szektor legjobban teljesítő cégeit választják ki.

Zobor Zsuzsa, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója kiemelte: A K&H fenntartható fejlődés vegyes alap: a vagyon 10-10 százalékát eurózónában kibocsátott kötvényekbe és feltörekvő piaci részvényekbe, 35 százalékát magyar állampapírba fektetik, a fennmaradó 45 százalék pedig a fejlett piaci részvénypiacokon kap helyet. A 2019. szeptember végén indult alapoknak eddig több mint ötszáz új ügyfél szavazott bizalmat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.