Koji László: Minden szereplő jól jár a felújításhoz járó segítséggel

Nagy lehetőség a kedvezményes hitel és a támogatás, mert a többi között segíti előfinanszírozni a felújítás költségeit.

K. G.
2020. 12. 19. 15:26
null
Koji László: A szakma folyamatosan egyeztet a tárcával Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A megrendelőnek és a kivitelezőnek is nagy segítséget jelent a miniszterelnök mai bejelentése – mondta a Magyar Nemzetnek Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke. Orbán Viktor a Facebook-oldalán ismertette, hogy a kormány kiegészítette a gazdaságvédelmi akciótervet. Ennek része az a pont, miszerint: gyereket nevelő és váró családokat hatmillió forintig kedvezményes, maximum háromszázalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből hárommillió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe, és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

Ismert, a kormány otthonfelújítási programot indít a kormány január elsejétől. Az állam kifizeti azon családok lakásfelújítás-költségeinek felét, amelyek gyermeket nevelnek. Az összeg legfeljebb hárommillió forint lehet, és vissza nem térítendő állami támogatásként igényelhető. A várandósság 12. hetét követően a magzat is gyermeknek számít, és az örökbefogadott gyermekek után is igényelhető a támogatás. A támogatásról szóló rendelet összesen több tucat építési tevékenységet nevesít, köztük olyanokat, mint a nyílászáró cseréje, teraszépítés, vagy épp konyhai gép cseréje.

– Nagy lehetőség a kedvezményes hitel és a támogatás, mert a többi között segíti előfinanszírozni a felújítás költségeit – hangsúlyozta Koji László. Jelezte: a beruházáshoz elengedhetetlen a folyamatos finanszírozás megléte, ez a lehetőség minden szereplőnek kedvező.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.