Kötvénykibocsátást tervez a 4iG

Az informatikai társaság piaci részesedése a magyar IT-piacon öt százalék fölötti.

Magyar Nemzet
2021. 02. 08. 18:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenötmilliárd forintos kötvénykibocsátásra készül a 4iG Nyrt., a kibocsátást saját forrásainak felhasználásával magyarországi és régiós akvizíciók finanszírozására tervez fordítani – közölte hétfőn a társaság. A közleményben ismertetik: a 4iG teljesítette a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában előírt feltételeket. A jegybank megbízásából a vizsgálatot a Scope Ratings végezte. A független német központú intézet pozitívan értékelte a társaság dinamikus növekedését és regionális terjeszkedési terveit is. Az elemzés szerint a 4iG az egyik vezető szereplő Magyarország informatikai piacán, a társaságnak elismerten erős termékportfóliója és szakértői bázisa van, hitelmutatói pedig kedvezők. A vállalat alkalmazottainak létszáma a 2018-as 376-ról jelenleg megközelíti az 1200-at. A hitelminősítő számításai szerint a társaság piaci részesedése a teljes magyar IT-piacon öt százalék fölé nőtt. A hitelminősítő a magyar informatikai piacon középtávon lassú, de folyamatos növekedésre számít, amely elég lehetőséget biztosít az iparág vállalatainak.

A társaság a tervezett kötvénykibocsátásáról megjegyezte, hogy ahhoz az igazgatóság döntése szükséges, ezért az ügylet részleteiről a testület határozatát követően nyújtanak részletes tájékoztatást. A 4iG Nyrt. részvényeit a BÉT-en a prémium kategóriában jegyzik. Az elmúlt egy évben a társaság papírjának legmagasabb ára 716 forint, legalacsonyabb 285,5 forint volt a magyar értékpapírpiacon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.