Közel 1,3 milliárd forintból újulhat meg a Club Aliga

A pályázati összegből egy multifunkcionális rendezvényhelyszínt is létrehoznak az egykori pártüdülő területén.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 19:08
null
Az egykori pártüdülõ épülete a Balaton partján a Balatonvilágoshoz tartozó Balatonaligán. Club Aliga Fotó: MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel 1,3 milliárd forint pályázati támogatást nyert az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalata a Club Aliga üdülőközpont területének fejlesztéséhez – tette közzé az Appeninn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön. Az Appeninn közvetett tulajdonában álló Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. „turisztikai attrakció és szolgáltatásfejlesztés a Club Aligában” című pályázata a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. döntése szerint 1,3 milliárd forint támogatást nyert.

Az egykori pártüdülő épülete a Balaton partján, a Balatonvilágoshoz tartozó Balatonaligán
Club Aliga
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

A tájékoztatás szerint a Pro-Mot Hungária Kft. a forrást is felhasználva olyan új közösségi teret létesít a Club Aliga üdülőközpont területén, amely betöltheti a település főterének funkcióját köztéri bútorok és látványelemek elhelyezésével, valamint vendéglátóipari és kereskedelmi egységek létesítésével. A pályázati összegből a cég egy multifunkcionális rendezvényhelyszínt is létrehoz, mely a tervek szerint otthont tud adni majd szabadtéri konferenciáknak, színházi előadásoknak és szabadtéri filmvetítésnek egyaránt – írták.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. 2019-ben lett az egykori pártüdülő, a Club Aliga többségi tulajdonosa, az adásvétel értéke meghaladta a 14,1 millió eurót. Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, az elmúlt egy évben a papírok legalacsonyabb ára 196 forint, a legmagasabb 396 forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.