Közel ezer vállalkozásnak nyílnak pályázatok a héten + videó

Mintegy harmincmilliárd forint értékben pályázhatnak a cégek fejlesztési forrásokra.

Magyar Nemzet
2021. 02. 15. 7:53
VARGA Mihly
Budapest, 2019. szeptember 24. Varga Mihály pénzügyminiszter nyilatkozik a Készpénzkímélõ iskolák programról a második kerületi Szabó Lõrinc Kéttannyelvû Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2019. szeptember 24-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Közel ezer vállalkozásnak nyílnak pályázatok a héten – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalán. A pénzügyminiszter elmondta: a Gazdaság-újraindítási akcióterv részeként négy kiíráson, mintegy harmincmilliárd forint értékben pályázhatnak a cégek fejlesztési forrásokra. A pályázattal egyrészt a hátrányos helyzetű települések vállalkozásai juthatnak lehetőséghez. Az ilyen településeken közel nyolcszáz cég működik. Nehezebb helyzetben vannak versenytársaiknál, ugyanakkor fontos szerepet töltenek be a települések életében, mert munkát adnak a helyieknek. Ezért a kormány a gazdaság újraindítása során rájuk kiemelt figyelmet fordít.

A pályázaton ezek a vállalkozások legalább kétmilliós, de akár hatvanmillió forintnyi fejlesztési forrást is elnyerhetnek.

A megjelenő pályázatok másik része az élelmiszeriparban, a műanyagiparban, illetve a divat- és dizájniparban működő vállalkozások beruházásait segíti.

A pályázatokon öt- és ötszázmillió forint közötti támogatást is elnyerhetnek. Új gépeket vásárolhatnak, bővíthetik telephelyüket, korszerűsíthetnek, és van, ahol a munkavállalók bérének egy részét vagy képzéseit is fizethetik.

– A beruházások munkahelyeket védenek és teremtenek. Célunk továbbra is az, hogy a gazdaság újraindításából minél több magyar vállalkozás kivegye a részét, az ehhez szükséges pénzügyi eszközöket a kormány biztosítja. A pályázatokat a Széchenyi2020.hu oldalon lehet majd benyújtani – tette hozzá Varga Mihály.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.