Közel háromszáz zöld rendszámos taxi érkezik

Nincs megállás a klímacélokig: a kormányzati program gyorsítja a környezetkímélő járművek magyarországi elterjedését.

Magyar Nemzet
2020. 10. 16. 14:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményes az elektromos taxik beszerzését szolgáló pályázat, amelyen 280 új gépjármű megvásárlását támogatja a kormány, közel 2,3 milliárd forint értékben – közölte Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára ismertette: a szaktárca eddig 279 tisztán elektromos taxi megvásárlására ítélt oda támogatást 256 pályázónak, akik a maximum bruttó 15 millió forintos gépjárművek beszerzési árának 55 százalékát igényelhették. – További 13 igénylés esetében még a hiánypótlást végzik a vállalkozók – jelezte.

Egyre inkább környezetbarátra vált a taxiállomány Fotó: Magyar Nemzet

A miniszterhelyettes kifejtette, hogy a környezet védelme a kormány számára nemcsak egy divatos jelszó, hanem egy küldetés, amelyet a koronavírus-járvány idején is teljesítenek, végrehajtják a klíma- és természetvédelmi akciótervben foglaltakat, amely az elektromobilitás terén is határozott célokat ír elő.

Emlékezetes, a május 20-án meghirdetett pályázaton eredetileg kétmilliárd forint volt a szolgáltatók számára elkülönítve. Mivel a lehetőség rendkívül népszerűnek bizonyult, a tárca megemelte a keretet.

Amiatt is, mert ez a kormányzati program is gyorsítja a környezetkímélő járművek magyarországi elterjedését. 2020 első felében az uniós tagállamok közül hazánkban nőtt a legnagyobb mértékben a forgalomba helyezett alternatív hajtású autók száma. A zöld rendszámos gépkocsikból immár több mint húszezer közlekedik a magyar utakon, kétszer annyi, mint a múlt év elején.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.