Közeleg a nőnap, készülnek a virágboltok

Felkészültek a virágboltok a nőnapi rohamra, a forgalom várhatóan az idén is jelentős lesz. A legtöbb vásárló hazai termesztésű fréziát, jácintot, nárciszt, illetve az örök klasszikus rózsát, gerberát, szegfűt választja ilyenkor.

Magyar Nemzet
2020. 03. 03. 16:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes erővel készülnek a közelgő nőnapra a hazai virágboltosok. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével együttműködve készített virágpiaci körképe szerint egy átlagos virágüzlet több száz szál virágot ad el nőnapkor, a tényleges forgalom ugyanakkor nagyban függ a bolt elhelyezkedéstől, a törzsvásárlói körtől és a promócióktól is. A legtöbben hazai termesztésű fréziát, jácintot, nárciszt, illetve az örök klasszikus rózsát, gerberát, szegfűt választanak ilyenkor. Egy-egy vásárlás értéke attól függ, hogy ki hány hölgynek vesz virágot, a virágárusok tapasztalatai ugyanakkor azt mutatják, hogy egy-egy vevő legalább ezer forint értékben költ nőnapkor. A vásárlók körében a legnépszerűbbek az egyszálas virágok és a kisebb csokrok, illetve a tavaszi hagymás cserepes virágok, melyekből a piaci keresletet nagy mértékben el tudják látni a hazai termesztők. Kisebb-nagyobb csokrokat is előszeretettel választanak a vevők, elsősorban családtagoknak vagy közelebbi barátoknak.

A virágosok előre elkészített egyszálas virágdíszekkel, illetve kisebb csokrokkal, cserepes virágokkal is készülnek az ünnepre, amelyeket a vevők azonnal el is vihetnek. A mostanság nagy népszerűségnek örvendő virágdobozok is szerepelnek a kínálatban, de nőnapon – miután egy-egy vásárló több hölgyet is köszönt –a kisebb dobozok fogynak jobban.

A nőnap a „legvirágosabb” jeles napok közé tartozik, ilyenkor a virágüzletek átlagos napi forgalma megtöbbszöröződik. Ellentétben több más jeles alkalommal, a nőnap a virágok tekintetében általában „egynapos” ünnep, azaz szinte mindenki március 8-án vásárol és ajándékoz virágot, a megelőző vagy az azt követő pár napokat nem jellemzi megnövekedett forgalom. Az, hogy idén vasárnapra esik a nőnap, a munkahelyi ajándékozások miatt jelent majd kissé kivételt, ugyanis várhatóan pénteken és a következő hétfőn is lesznek olyanok, akik kollegináiknak virággal kedveskednek.

A virágpiacok naptára szempontjából egyébként a Valentin-nap az év első kiugró eseménye, ami után most egy még nagyobb keresleti roham, a nőnap következik. Míg májusban az anyák napja, illetve a ballagások hoznak hatalmas forgalmat a virágárusoknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.