KSH: 6,3 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban

Áprilisban is 6,3 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, folytatva ezzel az első negyedévi 6,2 százalékos növekedést. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 6,0 százalékos volt az áprilisi növekedés – jelentette első becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Forrás: MTI2019. 06. 06. 10:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éves növekedés lassult a márciusi 8,0 százalékhoz képest, az előző hónaphoz mért adat pedig négy hónap emelkedés után az ipari kibocsátás 1,1 százalékos áprilisi csökkenését mutatja.

Az átlag feletti mértékben emelkedett az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az első negyedévi és a márciusi egyformán 4,7 százalék után. A legnagyobb súlyú járműgyártásban lassult a növekedés üteme a kiugróan magas márciusi 12,8 százalékról. Szeptember óta először csökkent a számítástechnikai és elektronikai termékek gyártása éves összevetésben, míg az első negyedévben még tisztes, 7,4 százalékos növekedést ért el.

Az év első négy hónapjában 6,2 százalékkal volt nagyobb termelés, mint az előző év azonos időszakában.

Az áprilisi ipari termelés részletes adatait jövő csütörtökön, június 13-án közli második becslése alapján a KSH.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.