Lesz hol parkolniuk a vízitúrázóknak

Lezárult a Balaton víziturizmusának komplex fejlesztésére irányuló, 624,74 millió forintos projekt, amelynek következtében jövő tavasztól már nem lesz gond kikötői helyet találni a legnagyobb hazai tavon lapátoló kajakos és kenus túrázóknak.

2020. 12. 06. 8:45
null
Vízitúra megállóhely Fonyódon Forrás: hirbalaton.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét vízitúra-megállóhely újult meg európai uniós támogatással a Széchenyi 2020 program keretében a Balatonon. A fejlesztéseknek elsősorban azok a kajakos, kenus, sárkányhajós túrázók örülnek, akik közül

eddig sokan azért nem mertek hosszabb balatoni vízi útra indulni, mert nem tudták, jut-e sporteszközüknek parkolóhely az árbocosokkal zsúfolt vitorláskikötőkben.

Ahogyan az is kérdéses volt, hol végezhetnek kisebb szervizt a vízi járművükön, hol lesz lehetőségük felszerelésük néhány órás tárolására, a lapátolás fáradságát feledtető zuhanyozásra, vagy hol fogyaszthatnak el kulturált körülmények között egy szendvicsebédet vagy -vacsorát.

A Bejárható Magyarország turisztikai fejlesztési program beruházásai közül a fonyódi vízitúra-megállóhely az elsők között készült el
Fotó: hirbalaton.hu

A Bejárható Magyarország turisztikai fejlesztési programból megvalósult beruházások eredményeként elsőként Fonyódon és Balatonszemesen készült el a vízitúrabázis. Továbbá, ahogyan a Magyar Nemzetnek még az idei év elején nyilatkozó Vaskúti Gábor, a megállóhelyek építését végző egyik sportüzemeltetési kft. ügyvezetője ígérte, az év végére már Keszthelyen, Zamárdiban, Révfülöpön, Tihanyban és Siófokon is lesz hol kikötni, és akár kajakot, kenut, SUP-ot vagy kerékpárt kölcsönözni a túrázóknak.

A balatoni fejlesztésekkel párhuzamosan a legnagyobb folyóinknál is megkezdődött, illetve folytatódnak a vízi turizmus színvonalának emelését szolgáló kishajómegállóhely-fejlesztések.

A Középső-Dunán, Budapestnél és Pest megyében, továbbá az Alsó-Dunán együttesen 11, a Felső-Tiszán már 17 úti cél várja a vízitúrázókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.