Lízinggel is kelendőek a hétülésesek

Magyar Nemzet
2020. 02. 19. 17:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásában egyre nagyobb szeletet hasít ki a lízing a tavaly júliusi indulás óta. A Magyar Lízingszövetség legfrissebb adataiból kiderül: decemberig több mint 1800 lízingszerződés született új hétüléses autókra, a lízingcégek pedig 5,2 milliárd forinttal finanszírozták ezeket a vásárlásokat – közölte tegnap a szövetség. A tavalyi évről szólva jelezték: több mint egy évtizedes rekord született a magyar lízingpiacon, 740 milliárd forintot tett ki a finanszírozott összeg 2019-ben, ami hétszázalékos növekedést jelent éves szinten.

Több részpiacon is rekorderedményeket regisztráltak. Kiugró növekedést ért el az építőgépek, a termelőeszközök és az agrárgépek finanszírozása. Folytatódott a bővülés a személy- és kishaszongépjármű-kihelyezéseknél is, egyedül a 3,5 tonna feletti teherautók piaca esett vissza.

A személy- és kisteherautók esetében 11 százalékkal 273 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg. Az agrárgép-finanszírozás területén a finanszírozott összeg 26 százalékkal 103 milliárd forintra nőtt, ez szintén rekorderedménynek számít. – Ez egyben azt jelenti, hogy a járművek után a mezőgazdasági gépek jelentik a lízingcégeknek a legnagyobb piacot. A kedvezményes jegybanki hitelprogram és a lízing kamattámogatása itt kiemelkedő szerepet kapott – emelte ki Nyikos Katalin, a lízingszövetség elnöke. Hozzátette: a lízingcégek idén a kiemelkedő 2019-es év megismétlésére számítanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.