Londoni elemzők: Elérhette az 5 százalékot a magyar gazdaság tavalyi növekedése

Forrás: MTI2020. 01. 15. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Londoni pénzügyi elemzők szerint a legutóbbi aktivitási adatok arra vallanak, hogy a magyar gazdaság növekedése tavaly elérte az 5 százalékot, és bár 2020-ban ehhez képest másfél százalékpont körüli lassulás várható, az idei ütem is a magyar gazdaság potenciálja felett marad.

Az egyik legnagyobb londoni székhelyű globális gazdasági-üzleti elemzőház, a Capital Economics szerdán bemutatott éves előrejelzésében közölte: az egész térség egyik legnagyobb meglepetése volt a magyar gazdaság tavalyi felülteljesítő növekedése.

A ház kiemeli, hogy ha az 5 százalékos tavalyi növekedést valószínűsítő várakozása helytállónak bizonyul, akkor a magyar hazai össztermék (GDP) bővülési üteme alig maradt el a 2018-as rekordtól. Abban az évben 5,1 százalékos növekedést mértek a magyar gazdaságban.

A Capital Econimics londoni elemzői az előretekintő üzleti felmérések gyengülő számai alapján 2020-ra 3,5 százalékos magyar GDP-növekedést várnak, megjegyezve, hogy ez is meghaladja a konszenzust és a potenciált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.