Magas áron értékesít földterületet Zalaegerszeg városa

A területen 60 milliárd forintos beruházással építenek harcijármű-gyártóüzemet és 500 embernek biztosítanak majd munkát.

Forrás: MTI2020. 10. 16. 16:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 800 millió forintos áron értékesít földterületet Zalaegerszeg önkormányzata a német Rheinmetall magyar vegyesvállalatának beruházásában megvalósuló Lynx tankgyár részére – közölte pénteki sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) az előző napi közgyűlés döntéseinek ismertetéseként beszélt arról, hogy a város 817,5 millió forintos áron értékesít egy 18,4 hektáros területet a harcijárművek gyártóüzemére, közvetlenül a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya mellett. A leendő üzemet 60 milliárd forintos beruházással építik meg és 500 embernek biztosítanak majd munkát.

A polgármester azt is hozzátette: a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya közel 265 hektáros területe az önkormányzat tulajdonában áll, ezt bérli a tesztpályát üzemeltető állami vállalat. Ebből a területből értékesít az önkormányzat 18,4 hektárt.

A földterületet néhány évvel ezelőtt 2900 forintos négyzetméteráron vásárolta meg a város, most pedig az értékbecslés alapján 3500 forintos nettó áron tudja értékesíteni, ami a koronavírus-járvány miatt kieső városi bevételeket jelentős részben ellentételezi – hangsúlyozta a városvezető.

Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy a város közgyűlése teljes politikai konszenzussal elfogadta Zalaegerszeg közel 300 oldalas, 2030-ig szóló gazdaságfejlesztési stratégiáját. Az önkormányzat reményei szerint ebből a dokumentumból – a hasonló debreceni program mintájára – kormányhatározat készülhet, így pedig újabb forrásokhoz juthat Zalaegerszeg egyebek mellett a közlekedési infrastruktúra és a gazdasághoz kapcsolódó képzések megerősítésére, illetve újabb iparterület kiépítésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.