Kapósak a minősített lakáshitelek

Az elmúlt időszakban a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek értékesítése folyamatosan nőtt, május végére a hitelintézetek már csaknem 43 ezer ilyen szerződést kötöttek, a teljes folyósítási volumen pedig elérte az 516 milliárd forintot – írta a Magyar Hírlap szerdán a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján.

Forrás: MTI2019. 07. 10. 7:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybanki értékelés szerint az ügyfelek egyik legkedveltebb jelzáloghitelévé vált a 2017 nyarán az MNB által kialakított minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL), minden bizonnyal a közérthető és áttekinthető feltételrendszer, valamint a versenyképes árazás miatt.

Ma az újonnan folyósított lakáshitelek mintegy hatvan százaléka fogyasztóbarát, csaknem félszázezren igényeltek ilyen kölcsönt.

Az MFL bevezetése előtt a háztartási lakáshitel-folyósítások 45-50 százalékát a stabilitási és fogyasztóvédelmi szempontból is kedvezőtlenebb változó kamatozású jelzáloghitelek adták, melyeknél a kamat és a törlesztőrészlet mértéke – a választott referenciakamat függvényében – akár három, hat vagy tizenkét havonta is változhat, így hitelfelvevők hosszú távon kevésbé tudják kiszámítani törlesztési kötelezettségeiket – írta a Magyar Hírlap.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.