Magyar társaság lett az európai kockázati tőkealap-kezelők elitjének új tagja

A GB & Partners Tőkealap-kezelő a közép-európai régióban meghatározó szereplővé kíván válni a következő években.

Forrás: MTI2019. 08. 21. 11:52

A GB & Partners Tőkealap-kezelő a közép-európai régióban meghatározó szereplővé kíván válni a következő években.

A GB & Partners első magyar kockázati tőke társaságként két nemzetközi befektetési alapkezelő támogatásával csatlakozott az Európai Venture Capital Szövetséghez és így teljes jogú tagjává vált az európai kockázati tőke alapok elitjének.

A közel 76 milliárd forintot kezelő – többek közt a Nanushka-t is a portfóliójában tudó – GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. lett az első budapesti központú, magyar kockázati tőke társaság, aki alanyi jogon csatlakozott az Európai Venture Capital Szövetséghez, az Invest Europe-hoz.

A GB & Partners Tőkealap-kezelő a közép-európai régióban meghatározó szereplővé kíván válni a következő években, hiszen olyan sikertörténetek fűződnek a tőkealap nevéhez, mint a Nanushka, a RotaChrom világméretű terjeszkedése vagy Cyber Services nemzetközi elismerése. Itt az ideje, hogy a portfolió cégeken túl a GB & Partners is átlépje az ország határait. Ennek a folyamatnak fontos lépése, hogy bekerült a szövetség teljes jogú tagjai közé.

Jelentős mérföldkő ez azonban nem csak az elmúlt években dinamikusan fejlődő, az EXIM Bank Exportösztönző és Növekedési Magántőkelapját is kezelő, több mint húsz fős alapkezelő csapatának, de a teljes hazai befektetési szektornak is.

Azon túl, hogy a teljes jogú tagság megszerzéséhez szigorú nemzetközi iparági és szakmai működési szabványoknak és előírásoknak kellett megfelelni, szükséges volt két, már meglévő Invest Europe tag ajánlása is.

Két nemzetközi – egy amerikai és egy francia – befektetési alapkezelő gondolta úgy, hogy a GB & Partnersnek is helye van az európai kockázati tőke alapok elitjében. Az összesen több, mint 140 milliárd dollárt kezelő társaságok voltak azok, akik ajánlották a GB & Partners felvételét az Invest Europe teljes jogú tagjai közé.

A döntés hatalmas elismerés, hiszen az Invest Europe a hivatalos szakmai képviseleti szerve nemcsak az európai private equtiy, venture capital, illetve infrastruktúra-befektetési szektor szereplőinek, hanem szakmai befektetőknek is.

Az 1983-ban alapított szervezetnek 600 teljes jogú tagja van és a szektor érdekképviseletén túl, feladata az iparági normák folyamatos fejlesztése és az átlátható, transzparens műkődési keretek kialakítása és megőrzése. A GB & Partners az első magyar, nem külföldi hátterű alapkezelő, aki felvételt nyert a tagok közé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.