Magyarok a Startup Campus Berlin rendezvényén

Magyar Nemzet
2019. 05. 30. 17:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa egyik legnagyobb egészségügyi konferenciáján mutatkoztak be a magyar startupok: három magyar orvostechnológiai innovatív vállalkozás kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon a nürnbergi MedtecLIVE egészségügyi konferencián. A rendezvényen 50 országból 4573 látogató vett részt, akiket több mint 400 kiállító, köztük három magyar innovatív vállalkozás fogadott. Az üzletfejlesztési program résztvevőjeként három magyar startup vállalkozás, a YourAanastomosis, a HubScience és a Kinepict saját kiállítási standdal, valamint a Messe-Forum színpadán ötperces prezentáció­val mutatkozhatott be. A Kinepictet az EIT Health startup verseny döntősei közé is beválogatták. A magyar vállalkozások számos ígéretes megbeszélést folytattak, elsősorban német partnerekkel.

A fórumon az Innovációs és Technológiai Minisztérium egészségstratégiáért felelős tanácsadója, Keresztes Konrád Az egészségügyi ágazat jelentősége a magyar gazdaság fejlődésében címmel tartott előadást. Az esemény a müncheni magyar főkonzulátus támogatásával valósult meg, melyet meglátogatott Barabás Emőke külgazdasági attasé is. A Startup Campus berlini irodája a berlini magyar nagykövetséggel szoros együttműködésben végzi a külpiacra érett technológiai vállalkozások exportfejlesztési támogatását a digitális egészségügy és az ipari digitalizáció (Ipar 4.0) területein.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.