Magyarország sikeresen hozza helyzetbe a kkv-szektort

A Hír TV Bayer show című műsorának Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke volt a vendége.

Forrás: Hír TV2019. 12. 09. 17:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az ellenzéki sajtó és politikusok azt a benyomást igyekeznek kelteni, sajnos nem kis sikerrel, hogy például Magyarországon a közbeszerzések döntő többsége előre lejátszott, úgynevezett meghívásos közbeszerzés, tehát eleve megvan, hogy ki fog nyerni és azt hívják meg és még fügefa levélként meghívnak mellé valakit, aztán majd győz az, akit előre kiszemeltek. Azonban az össz közbeszerzéseknek, az úgynevezett meghívásos, tehát zártkörű közbeszerzés mindössze 3 százaléka, a 97 százaléka nyílt. Nézzük a következő grádicsot, „ebben az országban mindet a Mészáros Lőrinc nyer, amit véletlenül nem ő azt meg a Tiborcz István”, ugye ez az amit hallgatunk. Nézzük meg számszerűen a 97 százaléknyi nyílt közbeszerzés hány százalékát nyerik az úgynevezett kis- és középvállalkozások Magyarországon? – tette fel a kérdést Bayer Zsolt, műsorvezető.

- Az összes közbeszerzési eljárás az 10.300 darab volt, ebből 75 százalékot a kis- és középvállalkozások nyertek. Minden eredményesen leközbeszereztetett 100 forintból pedig 58 forintot vittek el. Most mondom az idei első féléves adatot, 100-ből 88 eljárásban a kis- és középvállalkozói szektor került ki nyertesként vagy abba a szektorba tartozó cég és 63 forintot vittek 100 forintból. Úgy látszik, hogy az Európai Uniós irányelv meg a magyar közbeszerzési törvény, amikor azt sulykolja, hogy hozzuk helyzetbe a kis- és középvállalkozói szektort akkor Magyarország ezt nagyon sikeresen teszi, hiszen ez a mutató folyamatosan nő. – válaszolt Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.