Magyarországon fejlesztik a Morgan Stanley felhőjét

A tizennégy éve harminc fővel induló elemzési csoport mára kétezer fős kirendeltséggé nőtt.

Forrás: Világgazdaság2020. 07. 08. 8:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti kirendeltségünkön dolgozók fele informatikai szakember, akik a befektetési bank alapfolyamataiért és a digitális fejlődésért felelősek, jelenleg a felhőalapú megoldások integrációján dolgozunk – mondta a Világgazdaságnak Dave Atheis, a Morgan Stanley magyarországi technológiai részlegének vezetője.

A lap megjegyzi, hogy a tizennégy éve harminc fővel induló elemzési csoport mára kétezer fős kirendeltséggé nőtt, amelyben számos informatikai fejlesztést végeznek, a világelsőnek számító részvénykereskedési üzletág online platformját is Budapesten fejlesztik. Dave Atheis szerint tíz éve az a mondat, hogy a „felhasználói szinten értek az informatikához”, többnyire azt jelentette, hogy valaki tud nyomtatni, e-mailt küldeni, szövegszerkesztőt használni. Ma már az ennél mélyebb informatikai tudás a pénzügyben előnyt jelent, az elemzői és modellezési pályákon pedig létszükséglet – tért át a digitális oktatás fontosságára a Morgan Stanley magyar irodájának technológiai vezetője.

A szakember beszélt arról is, hogy a Corvinus Egyetem és a Morgan Stanley között régóta fennálló együttműködés jó példa arra, hogyan készítik fel a következő nemzedéket a pénzügy új, digitális korszakára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.