Május közepéig lehet jelentkezni a jegybank egyetemi pályázatára

Május közepéig lehet jelentkezni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és több egyetem közös, pénzügyi tudatosságfejlesztő ötletpályázatára – közölte a jegybank az MTI-vel csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 03. 28. 13:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” elnevezésű pályázatra idén megújult formában videóbejegyzések készítésével jelentkezhetnek az egyetemisták.

A pályázati témakörök a korábbi évekhez hasonlóan idén is a legfontosabb pénzügyi fogyasztóvédelmi aktualitásokhoz kötődnek, úgymint a költségvetéstervezés, a hitelfelvételek kockázatai és az öngondoskodás. A hallgatóknak ezúttal azonban újszerű megközelítéssel – akár az MNB tematikus kisfilmjeiből is ötletet merítve – rövid, párperces videóbejegyzések (vlogok) formájában kell az általuk választott témákat feldolgozniuk.

A pályázatoknál a kreativitás mellett fontos szempont, hogy a videó az adott témához kapcsolódó hasznos információkat izgalmasan, figyelemfelkeltően és a családok, egyének pénzügyi döntéseit ténylegesen segítő módon jelenítse meg – írták.

Pályázni egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban is lehet. A pályaművek beérkezési határideje 2019. május 15., a döntő 2019. júniusban lesz. A pályázattal kapcsolatos további részletes információk az MNB fogyasztóvédelmi honlapján olvashatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.