Már augusztus végén utazhatunk a szeptemberi bérlettel

Az iskolakezdéssel megugranak az utazási igények, az innovációs tárca könnyít a körülményeken.

Magyar Nemzet
2020. 08. 19. 9:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatók már 2020. augusztus 27-től elfogadják helyközi járataikon a szeptemberi dolgozó- és tanuló bérleteket – tájékoztatta lapunkat döntéséről az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Azért látta a tárca szükségét a döntésnek, mert az iskolakezdéssel szeptember első napjaiban ugrásszerűen megnőnek az utazási igények, így praktikusabb, ha öt nappal hosszabb a szeptemberi havi és első félhavi bérletek érvényessége.

Ezáltal csökken a várakozási idő a pénztáraknál, a diákok pedig mentesülhetnek az iskolakezdéshez kapcsolódó, augusztus végén esedékes ügyintézés miatt szükséges utazások többletköltségei alól is.

Az ITM kérése alapján a helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók a veszélyhelyzet megszüntetését követő 180. napig elfogadják a közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, lejárt hivatalos okmányokat. A diákigazolványok esetében a hosszabbítás legfeljebb december közepéig szól, hiszen az ősszel újranyíló intézményekben a tanulók, hallgatók már hozzájuthatnak majd az okmányokhoz, érvényesíttethetik azokat.


Fotó: Havran Zoltán

A tárca nyomatékosan felhívta a tavasszal tantermen kívüli, digitális oktatásban tanuló diákok, a felsőoktatási intézménylátogatási tilalomban érintett hallgatók figyelmét, hogy a tömegközlekedési járatokon kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszkot, sálat vagy kendőt használniuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.