Már tavasszal elkezdődik az új BMW-üzem építése

Ismertette debreceni gyárának építési ütemezését a BMW-csoport, amely az előkészületekkel párhuzamosan toborzási kampányt is indít. Szijjártó Péter szerint az üzemmel tovább erősödik a hazai gazdaság.

Magyar Nemzet
2019. 12. 04. 7:34
null
A munkagépek már dolgoznak a leendő gyár területén, Debrecen közelében Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BMW debreceni gyárának építését előkészítő munkálatok a tervek szerint haladnak, a cívisváros önkormányzata a városrész északnyugati külterületén fekvő ipari terület előkészítési munkálatait végzi – tájékoztatta tegnap a cég a távirati irodát. Azt is közölték, hogy a BMW-csoport debreceni kar­rierfejlesztő csapata a következő hetekben toborzási kampányt indít, amelyet 2020-ban Hajdú-Bihar megye egész területére kiterjesztenek.

Michele Melchiorre, a BMW Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója tökéletes választásnak nevezte Debrecent. Mint a cég jelezte, már az év végén felállítják a munkálatokhoz szükséges berendezéseket a leendő üzem területén; az építkezés a cölöpök beágyazásával és a szerkezeti alapok kiöntésével kezdődik jövő tavasszal.

A munkagépek már dolgoznak a leendő gyár területén, Debrecen közelében
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Az üzemmel a magyar gazdaság tovább erősödik – fogalmazott a bejelentésre reagálva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek, hozzátéve: a magyar emberek érdeme, hogy ez a fejlesztés Magyarországra jön. A tárca vezetője kiemelte, hogy a gazdaságunk világszínvonalon teljesít, ezt bizonyítja az is, hogy a 34. legnagyobb exportteljesítményt érte el, évente több mint százmilliárd eurónyi exportterméket és -szolgáltatást állít elő.

Szijjártó Péter rámutatott: a növekedés fenntartásáért a jövő év elején gazdaságvédelmi akciótervre van szükség, mivel Brüsszel nemcsak a migrációs, hanem a gazdaságpolitikát is elhibázta, ezért az eurózóna országaira jövőre is inkább stagnálás lesz jellemző. – A magyar gazdaságba egyre több értékes beruházás érkezik, így a magyar kis- és középvállalkozások termékeire és szolgáltatásaira egyre nagyobb az igény. A magyar kkv-knak pedig jelentős szerep jut az országba települő nagy nemzetközi vállalatok beszállítói láncaiban – jelentette ki a miniszter.

A BMW Group szeptember 24-én írta alá az ipari terület adásvételi szerződését. A cégcsoport tavaly több mint 2,49 millió autót és több mint 165 ezer motorkerékpárt értékesített világszerte. A vállalat 97,48 milliárd euró bevételt és 9,815 milliárd euró nyereséget termelt a 2018-as pénzügyi évben, a csoport 2018. decemberi állapot szerint világszerte 134 682 embert foglalkoztat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.