Már túráztatják a motort az autógyártók

Magyar Nemzet
2020. 04. 15. 13:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványügyi előírások teljes betartásával néhány európai országban fokozatosan újraindult, vagy a napokban újraindul az autógyártás – közölte a távirati iroda. A Hyundai kedden jelentette be, hogy – közel háromhetes kényszerszünet után – ismét gyártani kezdett csehországi üzemében. Ugyancsak kedden tudatta a Toyota japán járműgyártó, hogy április 22-én újraindítja a termelést a koronavírus miatt bezárt franciaországi és lengyelországi gyáraiban.

A Volkswagenhez tartozó Skoda ugyanakkor ismét elhalasztotta kedden csehországi gyártásának újraindítását. A cég eredetileg azzal számolt, hogy a termelést április 6-án megkezdi. Ezt az időpontot azonban először április 14-re, majd 20-ra tolta el, most pedig azt közölte, hogy a termelés várhatóan csak április ­27-én kezdődik meg.

A szigorított egészségvédelmi intézkedéseket követően az Opel készen áll a termelés újraindítására Szentgotthárdon – közölte a gyár. Ennek időpontja függ az autópiaci helyzet alakulásától és az esetleges további korlátozó intézkedésektől. Újraindította termelését a Hankook rácalmási gumigyára. A cég több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. Az Audi győri motorgyára bejelentette, hogy a vevői igényektől füg­gően várhatóan fokozatosan megkezdi a termelést a héten. A Magyar Suzuki előreláthatóan április 27-én indítja el termelését egy műszakos munkarendben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.