Már vállalkozások is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására

Az 5 milliárd forintból megvalósuló program révén építés esetén 3 millió 730 ezer forint, felújítás esetén pedig 2 millió 600 ezer forint támogatás jut egy főre.

Forrás: MTI2019. 09. 27. 18:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már vállalkozások is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként – mondta Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a kérelmek 2019. október 10-től 2020. május 15-ig nyújthatók be a megyei kormányhivataloknál.

Elmondta: a kérelmeket első körben a megyei kormányhivatalok bírálják el, majd Varga Mihály pénzügyminiszter hagyja jóvá a sikeres pályázatokat.

Tudatta: az 5 milliárd forintból megvalósuló program révén építés esetén 3 millió 730 ezer forint, felújítás esetén pedig 2 millió 600 ezer forint támogatás jut egy főre. Az új, illetve felújított munkásszállások meghatározott fenntartási ideje 10 év – fűzte hozzá.

Eddig csak önkormányzatok, vagy önkormányzatok többségi tulajdonú társaságai vehettek igénybe a munkásszállások építésére támogatást, de az utóbbi időben több magántulajdonú gazdasági társaság jelezte, hogy élne a pályázati lehetőséggel – mondta Marczinkó Zoltán István.

Hozzátette: a munkaerő mobilitását eddig is támogatta a kormányzat. Évek óta működik például a lakhatási támogatás, amely akkor igényelhető, ha valaki az ország egyik feléből a másikba akar költözni és az állandó lakhelye bizonyos távolságon túl van, de közvetlen támogatást lehet nyújtani például a munkába járáshoz is. A munkaerő-mobilitás elősegítésének újabb eleme a munkásszállót támogatással építők körének bővítése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.