Márciusban emelkedett a tőzsdei részvényforgalom

A magyar makrogazdasági pálya, a jó adatok és a felminősítések erős alapot adtak az áremelkedésnek – tájékoztatott a Budapesti Értéktőzsde.

Forrás: MTI2019. 04. 01. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márciusban jelentősen nőtt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényforgalma, 282,8 milliárd forintra emelkedett az előző havi 193,6 milliárd forintról és meghaladta a tavaly márciusi 244,4 milliárd forintos adásvételt is – tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfőn az MTI-t.

A napi 14,1 milliárd forintos átlagforgalom is jelentősen felülmúlta a februári 9,7 milliárdos értéket és a 2018. márciusi 12,9 milliárd forintot is.

Miközben a világ vezető indexei stagnáltak, egyes esetekben pedig érdemben visszaestek, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX márciusban a február végi értékhez képest 1351 ponttal, 41 684 pontig emelkedett.

A magyar makrogazdasági pálya, a jó adatok és a felminősítések erős alapot adtak az áremelkedésnek – írták.

A részvénypiaci forgalom felét adó OTP márciusban 7,3 százalékkal egészen 12 600 forintig drágult 147,8 milliárd forintos forgalomban.

A Mol 1,2 százalékkal lépett feljebb, 3278 forinton zárta a márciusi kereskedést, 43 milliárd forintos forgalom mellett.

A Richter fél százalékkal 5400 forintra erősödött, 35,3 milliárd forintos forgalomban.

A blue chipek közül egyedül az 5,5 milliárd forintos forgalmú Magyar Telekom teljesített gyengébben, 1,2 százalékkal visszaesett az árfolyama.

A kisebb forgalmú papírok közül márciusban kiemelkedett a 4iG informatikai cég, amelynek papírjai egy hónap leforgása alatt több mint 50 százalékkal 4060 forintig drágultak.

A brókercégek forgalmi listáján márciusban a Wood & Company végzett az élen, duplikált forgalma 126,8 milliárd forintot tett ki, amivel megelőzte a 124,6 milliárd forintos forgalmú Concorde-ot és a 103,3 milliárd forinttal kereskedő Erstét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.