Mától igényelhető a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön

A minimum egymillió, maximum tízmillió forint hitelösszegig elérhető kamatmentes gyorskölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozásoknak kínál segítséget és megoldást. A hitel széleskörűen felhasználható a bér, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására is. A pénz mától igényelhető.

Magyar Nemzet
2021. 03. 08. 11:40
null
20200930 Budapest Magyar Fejlesztési Bank MFB Pont fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától adhatják be hitelkérelmeiket az MFB Pontokon azok a vállalkozások, akik tevékenységi körüknél fogva jogosultak a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön igénylésére. A bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására felhasználható forrást elsőként a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások, illetve egyesületek igényelhetik. Rövidesen kibővül a kedvezményezettek köre azokkal a vállalkozásokkal, melyek az új korlátozó intézkedések miatt bértámogatásra jogosultak. A nulla százalékos kamatú hitel tízéves futamidővel, önerő nélkül és három év türelmi idővel igényelhető az MFB Pontokon.

A Magyar Fejlesztési Bank a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé teszi a gyorskölcsönt azoknak a vállalkozásoknak is, melyeknek az új korlátozó intézkedések miatt jelentősen csökken a bevételük. A jelenlegi 25 ágazatot tartalmazó TEÁOR-lista további ágazatokkal és ennek megfelelő TEÁOR-számokkal bővül, annak megfelelően, hogy a kormány a lezárások miatt kiket részesített további bértámogatásban – írta az MFB.

A minimum egymillió, maximum tízmillió forint hitelösszegig elérhető kölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozásoknak kínál segítséget és megoldást. A hitel széleskörűen felhasználható a bér, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására is.

A gyorskölcsön a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj) és akár nulla százalékos saját forrással is elérhető. A hitelt tízéves futamidővel és hároméves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően száz százalék előleg folyósításával. A program keretösszege százmilliárd forint, de a keretösszeg bővíthető, ha a vállalkozások forrásigénye ezt indokolja.

Az igényelhetőség legfontosabb feltételei közé tartozik, hogy a hiteligénylőnek lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie a 2019. évre vonatkozóan, illetve 2019. január 1-jétől a vállalkozás főtevékenységeként kell szerepelnie a termékleírásban előírt TEÁOR szerinti tevékenységek valamelyikének. Kizáró tényező, ha az igénylő 2019. évi lezárt teljes (12 hónapos) üzleti évének üzemi eredménye negatív.

A program mától, azaz március 8-tól igényelhető az eredetileg meghatározott főtevékenységeket végző vállalkozásoknak az MFB Pontok hálózatában (a Takarékbank Zrt., a Budapest Bank Zrt., valamint az OTP Bank Nyrt., az MKB Bank Nyrt. és a Gránit Bank Zrt. megkülönböztetett fiókjaiban). A kibővített tevékenységi köröket tartalmazó TEÁOR-kódok listáját a döntést követően az Mfb.hu oldalon teszi elérhetővé a Magyar Fejlesztési Bank.

A vállalkozóknak érdemes ellátogatni az Összetartók.hu oldalra is, ahol az MFB Csoport teljes termékpalettájáról kaphatnak fontos és hiteles információkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.