Még több rászorulón segíthet a Vállalatok munkaerő-támogatása program

A program mostanáig több mint tízezer ember munkába állását segítette, a támogatottak létszáma a bővítésnek köszönhetően akár a többszörösére is nőhet.

MTI
2021. 05. 26. 10:25
null
Több emberre van szükség a növekvő mértékű online vásárlások kiszolgálására Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június elsejével kibővül a Vállalatok munkaerő-támogatása program, amelybe nyártól minden, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső bekapcsolódhat. Az újonnan csatlakozók esetében az eddig öt hónapos támogatási időszak fél évre hosszabbodik meg – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca szerdai közleményében. Bodó Sándor a távirati iroda összefoglalója szerint kiemelte, hogy a program mostanáig több mint tízezer ember munkába állását segítette, a támogatottak létszáma a bővítésnek köszönhetően akár a többszörösére is nőhet.

Nyártól a program részeként minden, legalább egy hónapja regisztrált vagy 25 év alatti álláskereső könnyebben juthat újra munkához a program segítségével.

 

A munkáltatóknak a program részeként felvett munkavállalójukat legalább hat hónapig foglalkoztatniuk kell
Fotó: Mirkó István

A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb százezer forint lehet. A munkaadók az új feltételekkel tehát álláskeresőnként összesen akár hatszázezer forint támogatásban is részesülhetnek. A munkáltatóknak a program részeként felvett munkavállalójukat legalább hat hónapig foglalkoztatniuk kell. A munkaadó vállalja azt is, hogy ebben az időszakban közös megegyezéssel nem szünteti meg a résztvevő munkaviszonyát. A cég működésével összefüggő okból nem mondható fel a programba bevont, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonya sem a támogatás ideje alatt – részletezte az államtitkár.

– Magyarország nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóan teljesít a foglalkoztatási mutatók javításában.

Az elmúlt évtizedben elért eredményekre építve a vírusválságban is sikerült megvédenünk a magyar emberek munkahelyeit. Már mintegy 4,7 millióan dolgoznak hazánkban, amit a kormány a munkahelyteremtő programmal még tovább növelne – emelte ki Bodó Sándor a közleményben.

A Vállalkozások munkaerő-támogatása programra folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és dokumentáció a Munka.hu honlapon érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.