Megállás nélkül dolgoznak az Alföldi Tej üzemeiben

Az alapanyag rendelkezésre áll, a beszállítás is megoldott, ezért nem lesz hiány tejtermékekből a magyar piacon.

Magyar Nemzet
2020. 03. 20. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan a tejtermékek gyártása és kiszállítása az Alföldi Tej Kft.-nél. A társaság székesfehérvári és debreceni üzemeiben is a hét minden napján 24 órában zajlik a termelés. A vállalat valamennyi gépe üzemel és minden termék – friss és tartós tej, trappista sajt, vaj, túró, tejföl, joghurt, tejszín – kiszállítása folyamatos a kereskedelmi partnerek felé. Rózsás Mónika, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója szerint az elmúlt napokban a karácsonyi forgalmat mintegy kétszeresen meghaladó keresletnövekedést tapasztaltak, de van olyan termék, ami iránt hétszer nagyobb az igény.

Tájékoztatása szerint az alapanyagellátás jelenleg is folyamatosan biztosított, rendelkezésre áll a gyártáshoz szükséges magyar tej és megoldott a tejtermelőktől a beszállítás is. A vállalat a korábbiakhoz hasonlóan a magyar lakosság ellátását tartja prioritásnak, ezért 100 százalékban a magyar piacra termel.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség ajánlásával összhangban az Alföldi Tej is azt javasolja a lakosságnak, hogy ne halmozzon fel jelentős készleteket a tejtermékekből, hiszen a magyar tej alapanyagként továbbra is rendelkezésre áll és a feldolgozás is folyamatos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.