Megháromszorozódott a TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióban részt vevők száma

Szinte megháromszorozódott a TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióban részt vevők és a helyszínek száma is a program 2011-es indulása óta – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 03. 11. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Weingartner Balázs azt mondta, mindezzel az összegyűjtött szemét mennyisége is arányosan nőtt.

Az önkéntesek nem szedhetnek veszélyes, elektronikai hulladékokat, valamint építési törmelékeket – tudatta az államtitkár. Ezért a programot az önkormányzatoknak meghirdetett illegális lerakóhelyek felszámolására kiírt pályázattal egészítik ki.

Weingartner Balázs reméli, hogy a szemétszedésnél szerzett tapasztalatok tovább erősítik az emberek hitét abban, hogy nem szabad szemetelni.

Az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtési akciót március 18. és 24. között rendezik meg a Fenntarthatósági témahéttel együtt. A hulladékgyűjtés kellékeit az ITM biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.