Meghosszabbítják a kártyaterminál-telepítési programot

Az egyszer már meghosszabbított program határideje 2021. június 30-ra módosul.

Fellegi Tamás Péter
2020. 07. 02. 15:36
null
MasterCard-OFOTÉRT esemény, részletfizetés Fotó: Kallus György bankkártya terminál, bankkártyás fizetés
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány korábban 30-30 ezer darab POS-terminál kedvezményes telepítésére írt ki programot azoknak a kereskedőknek, akik még nem rendelkeztek bankkártya-elfogadási lehetőséggel. Az első harmincezer terminál elfogyott, a második adagból azonban még maradt, ezért az egyszer már meghosszabbított program határideje 2021. június 30-ra módosul. Eddig kell az új terminálokat üzembe állítani.

Ennek most különös jelentőséget ad az a tény, hogy miközben még hatvanezer, online pénztárgéppel rendelkező vállalkozó nem használ terminált, január 1-jétől mindegyiküknek kötelező biztosítani az elektronikus, készpénz nélküli fizetés valamely formáját.

Ez lehet azonnali átutalás vagy más megoldás is, ugyanakkor miután a kártyás fizetés meglehetősen elterjedt, és a meghosszabbított program által gyakorlatilag ingyen kapják a berendezést a vállalkozók, jó lehetőség adódott az elektronikus fizetés biztosítására. A program része, hogy a kereskedőkkel szerződő szolgáltatók csak egyszázalékos díjat számolhatnak a szolgáltatásért (régebben előfordult, hogy ennek többszöröse volt a költség). Így az elektronikus fizetési rendszerbe ilyen módon bevont kereskedőknek sem a telepítés, sem az üzemeltetés nem jelent érdemi megterhelést, ugyanakkor forgalmuk jelentősen nőhet, hisz a készpénzt már nem szívesen használó vásárlók visszatérhetnek az ügyfélkörbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.