Megnőhet az érdeklődés a családi házak iránt

Magyar Nemzet
2019. 03. 08. 17:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítésének és a falusi csok bevezetésének hatására élénkülő forgalommal igazán azok a települések nyernek majd, ahol a térség gazdasági helyzete is kielégítő, és a közelben lévő nagyváros biztosítja a kívánt munkahelyi és oktatási lehetőségeket – állapította meg elemzésében az Otthon Centrum (OC).

Az ingatlanközvetítő hálózat szerint a mostani helyzet sokaknak kedvező alkalmat kínál a vágyott családi ház megvételére. – Ugyanakkor aki eladná a lecserélni kívánt ingatlanát, annak most érdemes a kibővített csok által a vidéki családi házakra irányuló keresletet kihasználnia – jegyezte meg Soóki-Tóth Gábor, az OC elemzési vezetője. Szerinte ez különösen könnyen mehet annak, akinek nagyvárosban vagy annak agglomerációjában van háza. Ezeken a helyeken az elmúlt öt év során másfélszeresükre, sőt akár kétszeresükre nőhettek az árak, miközben az értékesítési idő átlagosan két hónappal csökkent.

Egy családi ház értékesítési idejét elsősorban annak mérete és a legközelebbi nagyvárostól való távolsága befolyásolja. Az OC győri és Győr környéki eladásait áttekintve rámutatott: míg a városban egy családi ház átlagos értékesítési ideje mindössze hetven nap, a Győri járás további településein ennek kétszerese, vagyis 140 nap is eltelhet az adásvételig. Országos átlagban a hatvan négyzetméternél kisebb alapterületű házak 45 nappal gyorsabban kelnek el, mint a 120 négyzetméternél nagyobbak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.