Megnőtt az érdeklődés a hétszemélyesek iránt

A nagycsaládosok autóvásárlását támogató kormányzati program hatására több ezerrel nőhet a legalább hétszemélyes járművek forgalma az idén. A szabályoknak megfelelő legolcsóbb autó jelenleg 3,5 millió forintért érhető el, de a vevők jóval tízmillió forint feletti kínálatból is választhatnak. A márkakereskedők várhatóan egyedi ajánlatokkal is fokozzák majd az akció sikerét.

Magyar Nemzet
2019. 03. 18. 7:34
null
A többgyermekesek nagyobbra cserélhetik járművüket Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugrásszerűen megnőtt a vásárlói érdeklődés és ajánlatkérés a családi modellekre a gépjármű-kereskedőknél. Markó Zoltán, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója a távirati irodát arról tájékoztatta, hogy több kategória is szóba jöhet a nagycsaládosok számára, az egyterű gépjárművektől egészen a nagyobb szabadidő-autókig.

Saját, 18 márkát tartalmazó kínálatukból 25 modell felel meg a kormány által megszabott feltételeknek.

A többgyermekesek nagyobbra cserélhetik járművüket Fotó: Havran Zoltán

Ezek között megtalálhatók a jelenleg népszerű városi terepjárók hétszemélyes változatai, mint a Honda CR-V, a Hyundai Santa Fe, a Kia Sorento, a Mitsubishi Outlander, a SEAT Tarraco vagy a Volvo XC90. A könnyebben átalakítható egyterű gépkocsiknál a húzómodell valószínűleg a Dacia Lodgy lesz. Ugyancsak felkelthetik a családosok érdeklődését a kisbuszok, mint a FIAT Ducato, a Peugeot Traveller, a Renault Trafic vagy a Nissan Evalia.

A gyártók egykori „dobozos” autókat is tovább alakítottak annak érdekében, hogy személyszállításra is alkalmasak legyenek, így jöhet szóba a FIAT Doblo Panoráma és a Peugeot Rifter. Az árak is széles sávban mozognak: a szabályoknak megfelelő legolcsóbb autó jelenleg 3,5 millió forintért érhető el, de a vevők jóval tízmillió forint feletti kínálatból is választhatnak.

A Volkswagen-konszern márkáinak importőre, a Porsche Hungaria szintén arról számolt be, hogy a Volkswagen, a VW haszonjármű-, a Skoda, a SEAT és az Audi kereskedéseinél ­érezhetően megnőtt a vevői érdeklődés. Vérten Sándor kommunikációs igazgató a távirati irodának azt mondta, az akció bejelentésére a piac megmozdult, ami jó néhány ezerrel növelheti az eladott új autók­ számát.

Szerinte a márkák eladását eltérő mértékben fogja felpörgetni a lehetőség, hiszen különbözik a vevőkörük. Az importőr arra számít, hogy az akció keretében főleg a Skoda és a Volkswagen modelljei fogynak majd jobban. Vérten Sándor jelezte: a márkakereskedők várhatóan egyedi ajánlatokkal is fokozzák majd az akció sikerét.

A Magyar Nemzet korábbi kérdésére kiderült, a nagycsaládosok legalább hétszemélyes autó vásárlására szóló, legfeljebb 2,5 millió forintos támogatásának nincsenek műszaki megkötései: sem a márka, sem a modell, sem a méret, sem a motor típusa nem kizáró tényező, és a fogyasztói árra vonatkozóan sincs korlátozás. Az év végéig mintegy tízezer gépkocsit vásárolhatnak állami segítséggel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.