Megnyílt az Óbudai Egyetem állásbörzéje

Az állásbörzén a hallgatók multinacionális cégekkel, magyarországi kis- és közepes vállalkozásokkal és az állami szektor képviselőivel találkozhatnak.

Forrás: MTI2020. 03. 03. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyílt az Óbudai Egyetem 24. állásbörzéje, amely az első napon a Bécsi úton, szerdán pedig a józsefvárosi campuson várja az érdeklődőket – mondta a megnyitón Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára kedden.

Az állásbörzén a hallgatók multinacionális cégekkel, magyarországi kis- és közepes vállalkozásokkal és az állami szektor képviselőivel találkozhatnak; megismerhetik a munkaerőpiac elvárásait, az előttük álló lehetőségeket.

A helyettes államtitkár szerint fontos, hogy gyakornoki programban vegyenek részt a hallgatók, így tanulmányaik alatt tapasztalatot szerezzenek az egyes cégek tevékenységéről.

Gulyás Tibor beszámolt arról is, hogy népszerűek a kormány felsőoktatásban indított ösztöndíjprogramjai, így például a tudományos kiválóságra, a nemzetközi tapasztalok szerzésére, más kutatásokra irányulók.

Gulyás Tibor kiemelte, hogy a kormánynak komoly feladata a kutatói utánpótlás támogatása az ország versenyképességének növelése érdekében.

Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora elmondta, hogy az állásbörzén 64 kiállító több száz állásajánlattal és gyakorlati hellyel várja az érdeklődőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.