Megszűnhetnek a szemétledobók a panelekben

Magyar Nemzet
2019. 08. 24. 17:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezárná a panelházak szemétledobóit a Magyar Közös Képviselők Egyesülete, mert nagyon sok helyen nem rendeltetésszerűen használják őket, emiatt elszaporodnak a csótányok és a patkányok, illetve rendszeresek a kisebb-nagyobb tűzesetek. Ráadásul a szemétledobók nem teszik lehetővé a szelektív hulladékgyűjtést – mondta az InfoRádiónak az egyesület szakmai igazgatója, Weisz Gábor Miklós. Magyarországon hozzávetőleg félmillió panellakás van, és a tízemeletes házak többségébe az 1970-es, 80-as években építették be a hulladék ledobására alkalmas csövet.

A problémák miatt egyre-másra lezárják a szemétledobókat a panelházakban, ezt üdvözli a Magyar Közös Képviselők Egyesülete, mivel szerintük rengeteg költségtől, feszültségtől és problémától mentesülnek ezáltal. Sok kezdeményezés azonban egy-egy lakó miatt falba ütközik.

Tekintettel arra, hogy a szemétledobó kényelmi szolgáltatás, amit a lakás megvásárlásával szerzünk meg, így az erről szóló közgyűlési határozat a bíróságon megtámadható, ha azzal valaki nem ért egyet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.