Megújult a szállodává alakított ikonikus épület

Turisztikai rekordév volt a tavalyi, és az idén is megdől minden turizmussal kapcsolatos rekord – mondta Szijjártó Péter tegnap a Párisi Udvar Hotel Budapest szálloda hivatalos megnyitóján.

Magyar Nemzet
2019. 11. 30. 8:34
SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter (középen) a Mellow Mood Hotels tulajdonosaival Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Turisztikai rekordév volt a tavalyi, és az idén is megdől minden turizmussal kapcsolatos rekord – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap a Párisi Udvar Hotel Budapest szálloda hivatalos megnyitóján. Kifejtette azt is, hogy míg Magyarország kilenc éve a szakadék szélén állt, gazdasága ma már európai szinten is kimagasló teljesítményt nyújt, amiben a turizmusnak kiemelt szerepe van.

Szijjártó Péter a távirati iroda tudósítása szerint azt mondta, Budapest az európai turisztikai célpontok élvonalába tartozik. A magyar főváros jelentős fejlődésen ment keresztül, és egyre nő az érdeklődés iránta, öt év alatt 86-ról 147-re nőtt például azoknak a városoknak a száma, ahonnan Budapest közvetlen légi járattal elérhető. A tárcavezető szerint Budapest a világ egyik legbiztonságosabb fővárosa, Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, s a biztonság egyre fontosabb érték.

Szijjártó Péter (középen) a Mellow Mood Hotels tulajdonosaival
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszter rendkívül fontosnak nevezte, hogy a fővárosban minél több színvonalas szálláshely legyen. A kínálat most újabb szállodával bővült, amely hozzájárul Budapest szállodai színvonalának emelkedéséhez. A több mint százéves műemlék épület felújításának 13 milliárd forintot meghaladó beruházásához az Eximbank 8,2 milliárd forint hitelt nyújtott. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója közölte, tavaly az ország lakóinál másfélszer több turista fordult meg hazánkban, ez a lendület pedig idén is folytatódik. Ebben az évben Budapest, Barcelonát megelőzve, Európa legjobb úti célja lett.

A magyar turizmus Guller Zoltán szerint az aranykorát éli. A szállodáról – amelyet a Mellow Mood Hotels üzemeltet – azt mondta, ismét Budapest ikonikus épülete lett, amely önmagában turisztikai attrakció, mert visszakapta régi pompáját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.