Mentor segíti a helyi magyar vállalkozásokat

Magyar Nemzet
2019. 09. 12. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajdasági vállalkozókból mentorokat képeznek a Design Terminal nemzetközi mentorhálózatának legjobb szakemberei – ezzel újabb állomásához érkezett a külhoni vállalkozásokat fejlesztő, évek óta sikeresen működő program, amely a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal partnerségében jött létre.

Az új mentorok olyan sikeres vállalkozók, akik vállalják, hogy üzleti tapasztalataikkal segítik az induló vállalkozásokat. A program a Prosperitati Alapítvány, valamint a Vajdasági Fia­tal Vállalkozók Egyesületének közreműködésével valósul meg – olvasható a lapunknak eljuttatott közleményben.

A Design Terminal mentorálási módszertanról ad képzést a vajdasági vállalkozóknak, akik közösségüket tapasztalataikkal is segítik majd. Ezután a mentorokat és a mentoráltakat a szakterületeknek és jellemző kihívásoknak megfelelően kapcsolják össze a képzés szervezői. A közös eseményeken a mentorok és mentoráltak olyan vállalkozásfejlesztési témákat dolgoznak fel, mint az üzleti tervezés, a munkaerő megtartása vagy a digitális marketing. A Design Terminal hét országban szervez inkubációs programokat, ezért a program várhatóan a vajdasági üzleti tehetségek nemzetközi kapcsolatépítésének is lendületet ad.

A határon túli vállalkozókat képző programsorozat első állomása idén a júniusi mezőkövesdi képzés volt. Az eseményen, az előző évekhez hasonlóan, mintegy kétszáz magyar vállalkozó vett részt a Kárpát-medence minden tájáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.