Mentorálnak a Design Terminalnál

A mentorprogram januárban meghirdetett pályázatára az Egyesült Államokból, Észtországból, Dániából, Svédországból és az Egyesült Királyságból, valamint Indiából és Kínából is érkezett jelentkezés.

Magyar Nemzet
2019. 04. 11. 15:27
null
A ViddL segít futárt keríteni Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc ország 174 pályázója közül hét magyar és három skandináv csapat részvételével kezdődik a három hónapos intenzív program, amelynek során – többkörös kiválasztási folyamat végén – üzleti modelljük, termékük és szolgáltatásuk fejlesztésével vehetnek lendületet a startupok. A mentorprogramban 2017 óta elsősorban valamely társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozásokkal dolgozik a Design Terminal.

A programba most bekerült csapatok környezeti, egészségügyi, oktatási és szervezetfejlesztési szolgáltatásokkal pályáztak. A mentorprogram januárban meghirdetett pályázatára az Egyesült Államokból, Észtországból, Dániából, Svédországból és az Egyesült Királyságból, valamint Indiából és Kínából is érkezett jelentkezés. A nemzetközi mentorstábtól kapott felkészítés mellett a résztvevők lehetőséget kapnak a Design Terminal nagyvállalati és ágazati partnerei­vel is együttműködések kialakítására.

A ViddL segít futárt keríteni
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az idei mentorprogram egyik kiemelt célkitűzése a nők támogatása, ezért azok a női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák, akik egyben startupalapítók és a beválogatott csapatok között vannak, plusz ösztöndíjban részesülnek. Ilyen a kortárs művészek posztereit és egyedi dekorációs termékeket értékesítő webshopot alapító Art Bridge és a természettudományt népszerűsítő Eduit.

Ökoüzemanyag, online művészeti piactér, természettudományos oktatási platform, a várandós anya szív- és érrendszeri állapotát vizsgáló megoldás, munkavállalói elégedettséget mérő alkalmazás, felhőalapú vállalati ösztönzőrendszer, sebészeti műtéti technika oktatását támogató megoldás, adatkezelési platform, légzési és szívverési mintákat követő alkalmazás és közösségi futárszolgálat is szerepel a programba beválogatott csapatok fejlesztései között.

A Design Terminal 2019-es tavaszi mentorprogramjában részt vesz a dán BlueBenu, amely technológiát fejleszt a tengerekben felhalmozódó műanyaghulladék feldolgozására, a honi E-Med4All, amely a várandós anya szív- és érrendszeri állapotát vizsgáló alkalmazás. Ugyancsak részt vesz a programban a svéd Happy at Work, a magyar KingAER, a ME3D, a Revealu, a dán StepUp Airés és a magyar ViddL. Utóbbi a logisztika utolsó kilométeres kiszállításának megújítását szolgáló applikáció, szolgáltatásuk és platformjuk webáruházakat köt össze egyéni futárokkal, és megújítja a városon belüli csomagszállítást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.