Mérnökhallgatók a zalai tesztpályán

Hagyományos, elektromos és önvezető autókkal is versenybe szállnak az egyetemisták a zalai járműipari tesztpályán második alkalommal megrendezett, vasárnapig tartó Formula Student East futamon.

Magyar Nemzet
2019. 07. 21. 12:34
null
A ZalaZone az önvezető technológiák inkubátora Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyományos, elektromos és önvezető autókkal is versenybe szállnak az egyetemisták a ZalaZone járműipari tesztpályán második alkalommal megrendezett, vasárnapig tartó Formula Student East futamon. Idén összesen 22 országból 2300 mérnökhallgató vesz részt 72 csapatba szerveződve a versenyen. A magyarországi futamokat 2016 óta kelet-európai régiós versenyként szervezik, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával jövőre már kilencven, 2021-ben pedig száz csapat versenghet a Formula Student East magyar futamán.

A ZalaZone az önvezető technológiák inkubátora
Fotó: Kurucz Árpád

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) a tesztpálya miniszteri biztosaként felidézte, hogy az elektromos és autonóm autók tesztelésére alkalmas pályának májusban adták át az első ütemét, és olyan jelentős a világ minden tájáról az érdeklődés, hogy a félkész komplexum pályaelemein – zárt környezetben – a verseny ideje alatt is folynak a járműipari cégek tesztjei. Benkő Tibor honvédelmi miniszter zalaegerszegi látogatásán elhangzott, hogy a Zala­Zone pályáját több milliárd forintos újabb fejlesztésekkel haditechnikai eszközök tesztelésére is alkalmassá teszik.

Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere (Fidesz–KDNP) arra emlékeztetett, hogy a 45 milliárd forintos beruházás olyan fejlesztéseket is generál, mint a szomszédságában épülő egyetemi kutatóközpont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.