Milliárdok landolnak Debrecenben

Hazánk második legnagyobb nemzetközi repülőtereként a debreceni lehet régiós viszonylatban a legforgalmasabb légikikötő, amely 2012-es nyitása óta egyre jelentősebb szerepet tölt be a turizmusban.

Magyar Nemzet
2019. 12. 27. 9:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk második legnagyobb nemzetközi repülőtereként a debreceni lehet régiós viszonylatban a legforgalmasabb légikikötő a jövőben, amely 2012-es nyitása óta egyre jelentősebb szerepet tölt be a turizmusban. A Magyar Közlönyben megjelent: a reptér fejlesztésének támogatására több mint 2,3 milliárd forintot szán a kormány az önkormányzat által biztosított, nagyjából 800 millió forintos beruházási összeg mellé. Látható a bizalom a hosszú távú befektetésben: a fejlesztések mellé a folyamatos működtetéshez 2020-tól évente 400 millió forint állami támogatást is jóváhagyott a kabinet, emellett támogatják a reptéri tűzoltóság biztonságos működését is, 700 millió forinttal.

A nyár végén bejelentették: a térségben működő három (kassai, nagyváradi, debreceni) regionális repülőtér közül a cívis város átvette a vezető szerepet. Az MTI idézi a debreceni városvezető szavait, aki elmondta, a forgalom évről évre rekordokat dönt. Tavaly a reptérnek 380 ezer utasa volt, ami több mint húszszázalékos növekedést jelent az előző évihez képest, idén pedig mintegy 600 ezer utassal számolnak, ami a hét évvel ezelőtti induláshoz képest az eddigi legerősebb – közölte Papp László. A debreceni bázisreptere a Wizz Air diszkont-légitársaságnak, amely az utasokat 11 ország 14 desztinációjába 118 géppel szállítja, ebből kettő a városban állomásozik. A Wizz Air jövőre 640 ezer jegyet ad el csak a debreceni járataira.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.